“XPO.world is een totaal – leverancier die staat voor een zorgeloze voorbereiding en opbouw van onze beurzen”

Filip Cossement, FCO Media

Een virtuele beurs, misschien wat onwennig?

Voor velen is het nog onbekend terrein. Digitaal ontmoeten, netwerken en kennis delen… in eerste instantie lijkt het onwennig, vreemd en onpersoonlijk. Maar laat u niet misleiden! Virtuele beurzen bieden zeker voordelen en vele mogelijkheden die ook versterking meegeven aan de fysieke beurs.

XPO.world biedt u onder het  label i-XPO een innovatief event platform aan voor online 3D-venues, virtuele bedrijfs- en productprestaties en seminars. Een virtuele omgeving waar de unieke mogelijkheden van online ontmoeten, netwerken en kennis delen centraal staan. Geen digitale kopie van een fysieke beurs, maar een aantrekkelijke 3D-omgeving, waarin bezoekers eenvoudig navigeren, deelnemers hun volledige verhaal kunnen vertellen in een eigen digitale ruimte en waarin het eenvoudig is om met de gewenste mensen in contact te komen.

Hoe ziet deze virtuele omgeving eruit?

Onze virtuele omgeving is opgebouwd uit diverse digitale ‘boxen’ waarin elke deelnemer in zijn eigen box zijn eigen verhaal kan vertellen. Digitale wanden in de ruimte bieden de deelnemer oneindig veel mogelijkheden om zijn boodschap naar de bezoeker over te brengen, van een eenvoudige presentatie door gebruik te maken van vooringestelde templates tot een volledige interactieve beleving. Met de vele uitgebreide functionaliteiten en alle mogelijke activaties in onze uitgebreide back-end heeft de deelnemer zelfs de mogelijkheid om meerdere belevingen en presentaties te creëren, waartussen de deelnemer eenvoudig real-time wisselt, passend bij de doelgroep van de bezoeker waarmee de deelnemer  op dat moment in gesprek bent. De deelnemer heeft daarbij ook de mogelijkheid om in zijn box met meerdere collega’s meerdere bezoekers tegelijkertijd te woord te staan, zodat deelnemers tijdens de virtuele beurs geen geïnteresseerde bezoekers mislopen.

Uiteraard denken wij graag met u mee bij de invulling van uw eigen box om hun verhaal volledig tot uiting te laten komen.

De virtuele omgeving van de 3D-venue kan volledig voorzien worden van een eigen branding van de desbetreffende beurs, event of organisatie. Naast een overzicht van alle deelnemers wijst het de bezoekers duidelijk de weg naar de diverse ruimten in de digitale omgeving: de receptie, exporuimte, seminaries, break-out rooms, netwerkcafés, …

Ons innovatieve event platform biedt daarbij nog meer unieke functionaliteiten, waaronder:

 • real-time overzicht van alle bezoekers die online zijn
 • matchmaking, filterfunctie op interesses
 • online netwerken (round tables / netwerkcafés)
 • meetings & scheduling, agenda module
 • analytics, inzicht in bezoekersregistratie, gedrag en interesses
 • overzicht van de meest interessante producten/diensten door een ‘like’ functie
 • mogelijkheid voor het plaatsen van advertenties door partners en sponsoren

Ons event platform is eveneens toegankelijk via smartphone en tablet.

Naast de virtuele 3D-omgeving, alle beschikbare functionaliteiten en de hosting is de achterliggende techniek voor het live streamen en Q&A tijdens seminaries van groot belang. Om onderbrekingen en buffering tijdens live streamen te voorkomen werkt XPO.world samen met diverse partners die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Deze partners, met een trackrecord en die zich bewezen hebben in de afgelopen jaren, bieden u de geruststelling dat uw beurs, congres of event professioneel zal verlopen.

Kortom, wij bieden beursorganisatoren, brancheverenigingen en inkooporganisaties een unieke online tool die voor deelnemers als een geweldige leadgenerator kan fungeren en waarmee bezoekers de mogelijkheid hebben om vanuit hun laptop op een prettige manier met de gewenste personen in contact te komen.

Mogen wij uw online partner zijn?

 • Wij zijn flexibel, oplossingsgericht denken zit in onze genen
 • Wij communiceren via korte lijnen
 • Wij zijn ervaren en opgegroeid (en nog steeds groeiende) in deze branche
 • Wij werken onafhankelijk en transparant
 • Wij houden grip op de vorderingen en sturen direct bij waar nodig
 • Wij doen wat wij u beloven.
 • En….wij zijn enthousiast, eigenzinnig en houden van ons vak!

Heeft u interesse in ons innovatief platform?

Graag informeren wij u verder in detail tijdens een kennismakingsgesprek.
Wij komen graag naar u toe en natuurlijk bent u ook van harte welkom op ons kantoor in Lokeren (België) of Waddinxveen (Nederland).

De koffie of thee staat voor u klaar!